Bahasa

Jangan Tangguh Penguatkuasaan Pindaan Anti-lompat Parti


KUALA LUMPUR, Malaysia--Gabungan Pilihan Raya Bersih & Adil (BERSIH) menggesa Perdana Menteri menasihatkan Yang di-Pertuan Agong (YDPA) supaya melaksanakan Pindaan Perlembagaan Anti-lompat Parti tanpa berlengah-lengah lagi. Pindaan perlembagaan yang amat diperlukan ini telah diwartakan pada 6 September.

0 Comment 4516 view

Tengku Zafrul Tumpang Gembira Pengeksport, Lupa Majoriti Rakyat Susah

KUALA LUMPUR, Malaysia--Semalam, Menteri Kewangan Tengku Zafrul menyangkah suara rakyat (termasuk saya) yang bimbang akan penurunan nilai mata wang Ringgit dan mendakwa ada pihak yang cuba mempolitikkan semua perkara untuk mencetuskan polemik.

0 Comment 1454 view

Jangan Merendah-Rendahkan Kaum Wanita


KUALA LUMPUR, Malaysia--Saya telah melihat video yang dikatakan oleh YB Hannah Yeoh berkenaan video di TikTok yang memaparkan selebriti membuat video promosi yang seakan merendah-rendahkan kaum wanita.

0 Comment 2075 view

Penulis Manifesto Pakatan Harapan Tuduh PM Tipu Rakyat

KUALA LUMPUR, Malaysia--Beberapa minggu yang lalu, PN bermesyuarat dan antara intipati mesyuarat adalah mereka kecewa dengan YAB Perdana Menteri Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob.

0 Comment 19175 view

Saya rasa ini sudah melampau


KUALA LUMPUR, Malaysia--Sepanjang perbicaraan Najib berkaitan dengan SRC International dan kita menyaksikan bagaimana kes ini telah “disegerakan” selama empat tahun kebelakangan (buat pengetahuan anda, perbicaraan kes liwat Fasa 2 Anwar mengambil masa selama enam setengah tahun), saya langsung tidak mengeluarkan sebarang komen atas dasar menghormati prinsip kebebasan dan integriti sistem kehakiman di Malaysia serta menyanjung pakar perundangan terkemuka dalam mentafsirkan dan menjalankan urusan penghakiman berlandaskan undang-undang bumi bertuah ini.

0 Comment 10340 view

Puteri Barisan Nasional Bersedia Menghadapi PRU-15!

KUALA LUMPUR, Malaysia--Terlebih dahulu saya ingin mengalu-alukan kehadiran rakan-rakan dari pelbagai sayap yang mewakili wanita muda komponen BN dan friends of BN yang datang dari jauh dan dekat.

0 Comment 16978 view

Tiada Tanda Soal Lagi - Fokus UMNO PRU-15 Bukan PemilihanKUALA LUMPUR, Malaysia--Sebentar tadi, Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia telah memaklumkan kepada Setiausaha Agung UMNO bahawa permohonan bagi meminda Perlembagaan UMNO telah diluluskan.

0 Comment 8339 view

RUU Anti-Lompat Parti


KUALA LUMPUR, Malaysia--RUU Anti Lompat Parti, antara tumpuan sidang Parlimen pada hari ini. Majlis Kerja Tertinggi UMNO yang bermesyuarat pada 14 April 2022 berpendirian bahawa RUU Anti Lompat Parti mesti segera direalisasikan sebagai satu manifestasi untuk memastikan hak pengundi sentiasa terpelihara dan dihormati.

0 Comment 11271 view

Selama Berminggu-Minggu Berzikir Soal Subsidi


KUALA LUMPUR, Malaysia--Bila Kerajaan tunjukkan bahawa subsidi dan bantuan kewangan sebenarnya pada tahap paling tinggi dalam sejarah - tiba-tiba cakap "kenapa bergantung kepada subsidi?"

0 Comment 11142 view

Tidak "Sambung" MOU Ialah Tindakan Kawan, Bukan Kerja Musuh

KUALA LUMPUR, Malaysia--Ada laporan bahawa seorang pemimpin UMNO berpandangan "UMNO merupakan musuh terbesar kita pada masa ini". Saya tak pasti apa konteks komen tersebut, tetapi antara alasannya ialah kerana sebahagian dari kepimpinan tidak mahu menyambung MOU bersama pembangkang.

0 Comment 15771 view

PAS Parti Loklaq, Cepat Koyak Bila Tak Dapat Habuan


JOHOR BAHRU, Malaysia--Saya selalu pelik dengan perangai pemimpin dari parti loklaq, PAS. Sebelum ini bila UMNO/BN desak Parlimen dibubarkan dan PRU15 disegerakan, mereka bermati-matian tolak desakan itu dengan alasan klise; masanya tak sesuai.

0 Comment 16057 view

Marah Sungguh Fanatik PAS


KUALA LUMPUR, Malaysia--Ada pemimpin PAS yang mendidih bila saya tegur Menteri Hal Ehwal Agama berkaitan kes bakal jamaah haji yang terkandas di KLIA.

0 Comment 10170 view

Shahril Ejen UMNO, Wan Saiful Macam Kartun Serupa Ejen Ali


KUALA LUMPUR, Malaysia--Ketua Penerangan Bersatu, Datuk Wan Saiful Wan Jan hari ini membidas kenyataan Ketua Penerangan UMNO, Shahril Hamdan bahawa tiada sebarang perjanjian antara Perdana Menteri dan Perikatan Nasional bagi jawatan Timbalan Perdana Menteri.

0 Comment 15532 view